Poker voor op een feestje

Poker voor op een feestjepoker

Poker is een spel dat je moet durven te spelen. Vooral met onbekende kan het spel moeilijk zijn, maar met een feestje is er niets leuker dan een potje poker. Wat je moet weten over poker op een feestje lees je hier. Een goede voorbereiding is het halve werk zullen we maar zeggen.  De beste ideeën voor een gezellig mannen avondje zijn spellen met wat uitdaging.

Het perfecte moment voor poker

Het organiseren van een pokeravond met vrienden gaat iets anders in zijn werk dan het geven van een feestje. Wat wel belangrijk is op alle bijeenkomsten, zijn het eten en drinken (bier in dit geval). Kleine hapjes voor de grote trek zijn voor een potje pokeren de perfecte oplossing. Het grootste verschil tussen een avondje pokeren en een andere bijeenkomst is het aantal mensen. Het leuke aan poker is dat je het niet met veel mensen moet doen, je nodigt dus enkele vrienden uit. Als je weet wat je op tafel zet en wie je uitnodigt, is het tijd om je te focussen op de setting en sfeer. Zet je bijvoorbeeld een rode tafel neer of juist (op strategische wijze) een rechthoekige tafel. Welke kleuren je gebruikt en of je verder niemand in huis wilt hebben of juist wel, zijn aandachtspunten. Je kunt het spel dus helemaal naar je eigen smaak spelen (mits je wel de  inhoudelijke regels blijft volgen)

Poker hoe speel je dat?

Heb je veel gehoord van poker, maar het zelf nooit gespeeld? Lees dan de regels en variaties om een goed potje te kunnen pokeren. Bij een potje poker worden er 52 kaarten gebruikt (jokers uitgezonderd). 2 is bij poker de laagste kaart en de aas is het hoogst. Met het gebruik van fiches leg je steeds geld in. Elke nieuwe ronde worden er twee nieuwe kaarten gegeven die naar beneden liggen (niemand kan ze dus zien). De persoon links van de dealer moet als eerste geld inzetten, voordat iemand ook maar een kaart heeft gezien. Dit is vaak een wat kleiner bedrag, de inzet kan tijdens het spel steeds verhoogd worden. Het is dus een erg onvoorspelbaar spel.  Je weet namelijk nooit wat en wanneer iemand iets gaat doen.

Een behendigheidsspel of kansspel

Pokeren is eigenlijk een beetje van beide.  In de eerste instantie heb je geen controle over de kaarten die je krijgt. Toch vergt het enige behendigheid om precies te weten wat je vervolgens met de kaarten gaat doen om te winnen. Omdat je bij het pokeren een prijs kan winnen door te spelen wordt het toch gezien als kansspel. Het is daarom van belang dat je wel goed blijft nadenken over de inzet die je doet.
Meta tekst: Poker, het spel voor echte waaghalzen. Je weet nooit wat er in het hoofd van de ander omgaat, maar juist dat maakt het leuk!