24 oktober 2021

Internet of gokverslaving – hand in hand

2 min read

In dit artikel bespreken we wat internetverslaving is en wat gokverslaving is. Mocht je hier geïnteresseerd in zijn, lees dan gerust verder.

Verslaafd aan het internet

Sinds de opkomst van het internet is er veel verandert in de wereld. Door het internet is het makkelijker om mensen te bereiken aan de andere kant van de wereld, is het makkelijker om spullen te bestellen die we de dag erna in huis krijgen. En inmiddels is het internet nu al zo belangrijk dat we het niet weg meer kunnen denken uit ons leven. Het internet heeft alles te bieden dat iemand zich kan wensen, je kan jezelf bekend maken of niet. Anonimiteit is een belangrijk punt van het internet, mensen kunnen een verslaving ontwikkelen voor het internet. Dit doen zij door een gevoel te ontwikkelen waarbij zij denken dat zij continu online moeten zijn, omdat zij telkens het verlangen van erkenning van anderen moeten voeden. Dit doen zij met bijvoorbeeld social media, maar verslaving kan ook aan spelletjes liggen. Een gameverslaving bijvoorbeeld.

Het nieuwe gokken

Een vorm van gameverslaving is gokken. Tegenwoordig kan je op je mobiel gok apps downloaden, waarbij je kan gokken zoals in casino’s. Maar er zijn nu ook gok apps waarmee je geld kan inleggen op voetbalwedstrijden of paard wedstrijden. Het gokken blijft dus hetzelfde, ook al is deze online op het internet. Een gokverslaving is daarom ook soortgelijk aan een internetverslaving. Bij een gokverslaving zien we dat een verslaafde net zoals een internet verslaafde een gevoel achterna gaat. In het geval van een gokverslaving zoekt de verslaafde de spanning en de adrenalinekick die gokken met zich meebrengt. Een gokverslaving heeft echter andere gevolgen, namelijk het kan het hele leven van een verslaafde op zijn kop zetten, doordat gokken en geld hetzelfde zijn in die wereld.